Članstvo u Nacionalnoj asocijaciji zelenih krovova

Nacionalna asocijacija zelenih krovova osnovana je u maju 2018. godine u Novom Sadu sa ciljem okupljanja  stručne javnosti kako bi proaktivno uticala na svest i potrebu za zelenom gradnjom u svakom segmentu građevinske industrije. Asocijacija je nacionalna, neprofitna i nevladina organizacija.

Kako se u osnovi svih ciljeva Nacionalne asocijacije zelenih krovova nalazi zdraviji život, održivi standardi gradnje i zaštita životne sredine, Rasadnik Vasić doneo je odluku da svojim članstvom podrži rad ove organizacije. Time smo postali prva kompanija u oblasti proizvodnje sadnog materijala koja je postala član Nacionalne asocijacije zelenih krovova. Na ovaj način Rasadnik Vasić širi svest o životu u kome su čovek i priroda sjedinjeni.

Zašto zeleni krovovi?

  1. Pružaju hidroizolaciju krovovima od UV zračenja, variranja temperature i ostalih atmosferskih uticaja;
  2.  Zadržavaju kišnicu čime smanjuju prosečnu temperaturu u gradskoj sredini što je od posebnog značaja u letnjim mesecima;
  3.  Pružaju toplotnu izolaciju i snižavaju troškove grejanja do 20% čime podstiču energetski efikasniju potrošnju;
  4.  Smanjuju nivo buke do 40 decibela;
  5. Životni vek krovova koji su pokriveni zelenilom je duplo duži od onih koji nisu;
  6.  Predstavljaju savršene čistače vazduha; i
  7.  Redukuju oticanje vode.

Ponosni smo na članstvo koje smo ostvarili u Nacionalnoj asocijaciji zelenih krovova na samom startu nove sezone i nastavljamo borbu za zdraviju životnu sredinu.


Detaljnije o zelenim krovovima možete čitati u tekstu koji je objavljen na našem sajtu:

Zeleni krovni vrtovi