Donirali smo sadnice za osmeh najmlađih

Rasadnik Vasić, i ove godine, zarad promocije zaštite životne sredine kao osnovnog nelukretivnog cilja poslovanja donira sadnice cornus alba udruženju Čepom do osmehaNa ovaj način nastavljmo uspešnu saradnju koju smo sa ovim udruženjem uspostavili tokom prethodne godine.

 

Naime, Udruženje Čepom do osmeha je u saradnji sa NIS-om izgradilo prvo igralište za decu sa smetnjama u razvoju. Ovo igralište obiluje spravama koje su prilagođene svima – kombinovana ljuljaška čije je sedište ojačano kako bi osiguralo bezbednu igru deci sa smetnjama u razvoju ili peščanik sa uzdignutom platformom kako bi igranje u pesku svima bilo dostupno, klackalicu koja sadrži posebne amortizere za ublažavanje naglih pokreta kao i sedište sa posebnim rukohvatom koji će omogućiti deci koja ne mogu samostalno da sede da uživaju u igri, kao i brojne druge sprave. Ovo igralište otvoreno je na novosadskom Štrandu početkom juna.

Rasadnik Vasić donirao je sadnice kako bi ulupšao ambijent igrališta i osigurao čistiji vazduh i životnu sredinu deci Novog Sada. Ponosni smo što smo deo ove akcije, što Srbija dobija igralište koje će mališanima sa smetnjama u razvoju ulepšati detinjstvo i što se naša saradnja sa udruženjem Čepom do osmeha nastavlja.

Podsećamo vas da je Rasadnik Vasić za sad jedino mesto u Kosjeriću gde možete doneti svoje čepove svakog radnog dana i subotom od 7-15h (letnje radno vreme od 6-14h) i tako doprineti radu udruženja Čepom do osmeha.


Podsetite se prethodnih tekstova:

Humanitarno-ekološka akcija Čepom do osmeha – poziv na humanost

Prvi rezultati humanitarnog rada Rasadnika