Novogodišnja akcija – Jelke

Nova godina se ne može zamisliti bez jelke, pa je i njihova kupovina trenutno u punom jeku.

U vreme zimskih praznika unošenje zelenila u kuću smatra se starim simbolom života. Mnoge porodice u to vreme kupuju pravu jelku, kako bi im kuća tokom praznika mirisala na svežinu zimzelenog drveta. Ukoliko ste i vi među njima, savetujemo vam da najpre proverite svežinu drveta. Ako je grana mekana, a iglice ne padaju – drvo je sveže i zdravo. Prirodnu jelku nikada ne kupujte svezanu, jer ne znate šta može da vas sačeka kada dođete kući.

 

Uvek se opredelite za kupovinu jelke sa busenom koju ćete čuvati u saksiji. Ne samo da ćete sačuvati životnu sredinu i sprečiti seču mladih stabala četinara, već će i vaš životni prostor izgledati daleko lepše.

Pre nego što jelku unesete u toplu sobu, trebalo bi da je nekoliko dana držite u hladnoj prostoriji, kako bi se lakše adaptirala. Tokom praznika potrebno je da se jelka orošava i zaliva odstajalom vodom sobne temperature, kao i da se održava umerena vlažnost supstrata.

U sobnim uslovima zimzeleno drvo ne bi trebalo da provede duže od dvadesetak dana. Posle praznika jelku treba ponovo izneti u hladnu prostoriju ili na terasu, pa tek onda posaditi u zemlju. Ukoliko za to postoje uslovi, bilo bi dobro da u zaštićenom prostoru ostane do kraja zime, da ne bi promrzla. Ukoliko klimatski uslovi to dozvoljavaju, ako ne pada sneg, temperatura nije ispod nule i pokazuje tendenciju rasta, već u drugoj polovini februara jelku bi trebalo presaditi u zemlju.

Dozvolite nam da još jednom opravdamo vaše poverenje – opredelite se za prirodne jelke rasadnika Vasić koje odlikuje visok kvalitet po dokazano najnižim cenama na tržištu.