Fotinija – kraljica živih ograda

U današnjem tekstu predstavljamo vam kraljicu živih ograda – njeno veličanstvo Fotinija. Fotinija predstavlja najnoviji trend u ozelenjavanju i kod domaćih potrošača postaje aktuelna u poslednje 2 godine. 

 

Fotinija je izuzetno dekorativno zimzeleno šiblje. Posebno je pogodna i preporučljiva za žive ograde kada treba napraviti gustu i upadljivu zaštitu. Brzo raste i formira gust žbun.

Fotinija ‘Red Robin’ je izdržljivo zimzeleno šiblje koje dobro reaguje na orezivanje i formira gustu krošnju. Izuzetna je za žive ograde ili kao pojedinačna biljka orezana u željeni oblik. Ima sjajne crvene mlade izdanke koji posebno u proleće izgledaju zapanjujuće.

Posebno je pogodna i preporučljiva za žive ograde kada treba napraviti gustu i upadljivu zaštitu. Nije zahtevna biljka i lako se gaji. Fotinija voli vodu, ali nije potrebno obimno je zalivati. Orezuje se krajem marta i od nje se mogu formirati jako zanimljive topijarne forme (spirale, lopte, i ostali dekorativni oblici). U poslednje vreme je vrlo popularna biljka i može se sresti u svim elitno opremljenim vrtovima.

U ponudi Rasadnika Vasić ovo je nova vrsta kojom su naši potrošači oduševljeni.