O nama

rasadnik-vasic (10)

Kada iz pravca Požege ulazite u Kosjerić, tesko ćete odoleti izazovu da ne zastanete i bar nekoliko minuta ne uživate u prekrasnom prizoru koji pruža rasadnik Vasić. Strateški pozicioniran na Ibarskoj magistrali omogućava klijentima lak pristup rasadniku.

Na čelu uspešne porodične kompanije nalaze se Zoran i Mileta Vasić koji su zaduženi za izgled rasadnika ovakvog kakav danas jeste. Po proizvodnji rasadnik Vasić nalazi se u samom vrhu zbog specifičnosti primenjenog tehnološkog postupka, savremenih sistema za navodnjavanje, zemlje visokok kvaliteta i đubriva kojima se sadni materijal tretira. Značajan deo rasadnika Vasić je pod savremenim plastenicima koji su opremljeni kompjuterizovanom opremom. Poseban ponos izaziva činjenica da je rasadnik Vasić jedini na teritorije Republike Srbije ožilio srebrnu smrču i crveni javor. Jedinstven postupak kalemljenja srebrne smrče omogucava dobijanje autentične boje i daleko veći prinos nego ostale poznate metode koje gajenjem biljke iz semena selektuju manje od 10% sadnica.

Uspeh rasadnik Vasić duguje svojim zaposlenim. Tim čine kvalifikovani i vredni pojedinci koji su potpuno posvećeni poslu koji obavljaju.

“Za nekog sve, za svakog po nešto” je krilatica koja rasadnik Vasić navodi da iz godine u godinu za svoje klijente obezbeđuje samo najbolje. Tokom narednih godina rasadnik Vasić težiće diverzifikaciji asortimana kako bi na tržistu zadržao lidersku poziciju i opravdao poverenje dugo skoro 60 godina.

Istorijat

Rasadnik Vasić osnovao je Rajko Vasić davne 1960. godine kao malo porodično poljoprivredno gazdinstvo. Proizvodnja se odvijala na 25 ari, a izbor sorti bio je prilagođen ukusima tadašnjih potrošača. Beli Bor, Smrča, Bagrem i Pančićeva Omorika činili su osnovni asortiman. Tokom prethodnih godina rasadnik Vasić kontinuirano prilagođava asortiman pulsu potrošača. Upravo, odgovoran odnos prema potrošaču, kvalitet sadnog materijala i predanost poslu, učinili su rasadnik Vasić najvećim privatnim prozvođačem na ovom polju u Srbiji.

U godinama koje slede rasadnik Vasić anticipira tržišne okolnosti i uspešno im se prilagođava. Ovome u prilog najbolje govori trenutni asortiman od oko 500 vrsta i podvrsta koje se uzgajaju na površini od 7 hektara. Rasadnik Vasić opremljen je superiornim sistemima za navodnjavanje i ožiljavanje što proizvodnju čini ekonomičnijom.

Celokupan asortiman prilagođen je kako potrebama kompanija koje žele da učine prijatnijim svoje radno okruženje, tako i pojedinačnim domaćinstvima. Pored autohtonih vrsta koje su pronođene samo na prostoru naše zemlje, asortiman čine i vrste iz “doba dinosaurusa” :Ginko Bilboa, Cefalutaksus, Gliptostroboides (sekvoja koja dostiže visinu i do 140 m).

Glavni kupci rasadnika Vasić su gradska zelenila, komunalna preduzeća, privatne kompanije i domaćinstva. Pored plasmana na teritoriji Republike Srbije, rasadnik Vasić izvozi proizvode na teritoriju bivše Jugoslavije, Holandije i Mađarske.

Rasadnik Vasić posebnu pažnju posvećuje efikasnosti isporuke te se 80% sadnog materijala nalazi u saksijama što omogućava lakše manipulisanje i povećava brzinu isporuke.